14 Eylül 2008 Pazar

**MİLFÖY BÖREK


Malzemeler3 adet hazır yufkaYarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek2 adet yumurtaYarım su bardağı süt10 yemek kaşığı sıvı yağ2 orta boy kuru soğan1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberYemeğin Tarifi Önce içini hazırlayın. İnce doğranmış soğanı 5 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirerek haşlanmış mercimek, tuz ve kara biberi ekleyip 2-3 dakika pişirince içi hazır hale gelmiş olur.Bu aşamadan sonra yufkaların arasına sürmek için harcı da hazırlayın. Yumurtaların birinin sarısını daha sonra böreğin üzerine sürmek için ayırıp kalanları çırpıp süt ve 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırın.Yufkaların arasına bu harcı sürerek üst üste koyduktan sonra üçgen şekilli 12 parçaya bölün. Mercimekli içi koyun ve kenarlarını kapatıp rulo halinde sarın.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırında 30 dakika kadar pişirin. Servise sunun.

Hiç yorum yok: